lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kasvis-cannelonit

Operaatio tyhjennetään jääkaappi ennen muuttoa! 

Jääkaapista löytyi broilerilasagnesta jäänyttä pestoa, mihinkäs sen oikein käyttäis? Nopealla googlauksella löysin tämän ohjeen Jokakokki-sivustolta, joka osoittautui oikein potentiaaliseksi ohjeeksi kokeilla. :) Kaupasta ei ihan kaikkia ainesosia löytynyt, joten pikkaisen ohjetta muokkasin ja puolitin määriä, tällainen ohje oli lopputuloksena:

Kasvis-cannelonit

½ pkt canneloneja (löytyy makaroni-hyllyltä)
n. ½ purkkia pestoa
1 ps Findus Ratatouille -kasviksia
1 prk raejuustoa
ripaus mustapippuria
ripaus grillausmaustetta
ripaus oreganoa 
1 prk ananaspaloja
½ prk ruokakermaa
1 prk chili-tomaattimurskaa
pari valkosipulin kynttä
juustoraastetta

1. Kuullota murskattuja valkosipulin kynsiä öljyssä (käytin wokki-öljyä), lisää kasvikset joukkoon. Anna olla hellalla, kunnes pehmenee.
2. Ota kasvikset pois hellalta ja lisää pari teelusikallista pestoa ja hitusen tomaattimurskaa. Lisää myös raejuusto sekä mausteet. 
3. Täytä cannelonit esim. teelusikan avulla (sotkuista puuhaa!). Laita cannelonit uunivuokaan, laita päälle ananaspalat ja loppu pesto. Kaada päälle vielä kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste.
4. Paista 225 asteessa n. 20 min tai kunnes pinta saa kauniin värin. 


Piparminttuisen arvio

** = 9+

Olen viime aikoina aloittanut opettelemaan erilaisten kasvisruokien tekemistä. Tätä ohjetta pidin tosi kivana ja helppona sekä nopeana! Ainoastaan cannelonien täyttäminen on tosi sotkuista puuhaa, mutta eipä sitä sotkua sitten valmiista ruoasta näe. ;) Jos et ole tulisen ruoan ystävä, laita tavallista tomaattimurskaa mieluummin kuin chilillä maustettua. 
Kiitos Jokakokille hyvästä ohjeesta! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti