torstai 11. huhtikuuta 2013

Kuorrutettu possun ulkofilee ja lohkoperunat

Heipähei! :)

Tuolla jo edellä kerroin, että pääsiäisateriaksi meillä ei tällä kertaa syöty lammasta vaan porsaan ulkofilettä lohkoperunoiden kera. :) Tämä possuohje on Pirkka Ruoka-lehdestä bongattu, mutta sen verran muokattu, että käytin sisäfileen sijasta siis ulkofilettä. Ihan hintasyistä. :) Ostin kilon ulkofileen, joten voit siis muutkin kuorrutuksen ainekset tuplata. Lohkoperunoiden ohje on iki-ihanasta köksän kirjastani "Kotitalouden perustaidot". :)

Kuorrutettu possun ulkofilee (Pirkka)

1 (n. 600 g) Pirkka porsaan ulkofilee, marinoimaton
1 rkl Valio Oivariinia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuorrutus

2 tomaattia
2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
2 rkl Pirkka konjakkisinappia (käytin ihan tavallista)
2 rkl Pirkka parmesaania raastettuna
2rkl ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna (jätin pois)

1. Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Ruskista filee joka puolelta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä filee uunivuokaan.




 2. Valmista kuorrutus. Hienonna tomaatit, paahtoleivät ja valkosipuli. Sekoita nämä kulhossa. Lisää sinappi, parmesaani (ja ruohosipuli). Levitä kuorrutus lihan pintaan ja painele tiiviisti.


3. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 astetta, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Itse paistoin pidempään, koska tuossa ajoissa lämpötila ei ollut kohonnut tarpeeksi. :) Peitä vuoka foliolla ja anna hetki levätä. Leikkaa viipaleiksi ja koristele ruohosipulilla.




 


Lohkoperunat uunissa (n. 2 annosta)

 4 suurta perunaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
grillimaustetta
1 tl rosmariinia tai muuta yrttimaustetta
1 rkl öljyä

1. Lohko perunat ja kaada mausteet sekä öljy kulhoon. Sekoita niin, että mausteet leviävät. Levitä perunat tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 30-40 minuuttia. 



Piparminttuisen arvio

** = 8- (liha)
** = 9½ (perunat)

En ihan hirveästi ole paisteja tehnyt, mutta tämä oli kyllä helppo ohje tehdä. Jäin vaan itse kaipaamaan ehkä voimakkaampaa makua kuorrutteeseen, mutta se toki tulisi vain maustamisen kautta. ;) Muuten oli ihan onnistunut, ehkä liha saattoi hieman liikaa olla uunissa, mutta tuo ohjeellinen aika ei ainakaan meidän uunilla riittänyt. 

Perunoita olen tuolla ohjeella tehnyt iät ja ajat ja ne vaan on aina yhtä hyviä! Yksinkertainen on hyvää ja tuosta köksänkirjasta oon kyllä monet ohjeet aktiiviseen käyttöön ottanut. :) 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti