sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Suklaa-kookoskakku

 Heippa!

Vihjailin jo viime kirjoituksessa, että meillä oli oikea herkutteluviikonloppu ystävän kanssa tässä vähän aikaa sitten. Sitä se todella oli, leivottiin nimittäin tällainen kakkukin! Tämä on sinulle, joka rakastat suklaata ja kookosta! <3 Myös sinulle, joka et jaksa vatkata - tätä ei nimittäin tarvitse! (paitsi kermat ;))

Suklaa-kookoskakku (Pirkka Ruoka) 

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
150 g margariinia
1 prk maitorahkaa
½ dl maitoa
2 kananmunaa

Täyte

1 tlk mangoviipaleita (Pirkka)
1 prk kuohukermaa
2 prk maustettua sitruunarahkaa (Valio)
1 rkl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

(Reunoille)

(2 dl kuohukermaa
kookoshiutaleita)


1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka kookoshiutaleilla.
2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vanilliinisokeri ja suola keskenään. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
3. Sekoita jauhoihin rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.



 
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa alatasolla n. 55 minuuttia. 
5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.
6. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valuta mangot ja soseuta ne. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Mausta sokerilla.
7. Levitä puolet mangososeesta ja noin 1/3 täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita. Täytä samoin seuraava väli.
8. Laita kakun päälle kerros kermaseosta ja kookoshiutaleita. Reunat voi jättää ilman kuorrutusta, mutta kauniimpi varmasti tulee jos kuorrutuksen myös reunoille laittaa. :) Omasta kakustani tuli hieman keskeneräisen näköinen, rento kakku ilman sivukuorrutuksia. :p Kakun on hyvä mehevöityä jääkaapissa useita tunteja.



Piparminttuisen arvio

** = 9

Kookos ja suklaa yhdistelmä ehdottomasti toimii! Jäi itseä harmittaa etten varannut reunoille kuorrutusta, olisi tehnyt kakusta huomattavasti kauniimman näköisen. :) Tämä kakku selvästi paranee vanhetessaan, eli heti samana iltana ei kannata syödä. Mehevöityy enemmän, kun jaksaa odottaa yön yli. :) Silti ehkä kostuttaisin sitä vielä jollain muullakin kuin pelkällä tuolla mangososeella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti