sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Puolukka-ruisvaahto

Hei taas!

Ruis ja puolukka ovat mielestäni sekä erityisen terveellinen että erityisen hyvä yhdistelmä! Seuraava ohje on rakkaalta mummultani saatu. Sunnuntaivälipalaksi valmistinkin tätä terveysherkkua näistä raaka-aineista: 

Puolukka-ruisvaahto

2 dl vettä
1 dl ruisjauhoja
2 ½ dl puolukkasurvosta
sokeria oman maun mukaan

1. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon jauhot, kunnes seos muuttuu puuromaiseksi. 

2. Lisää heti puolukkasurvos ja sokeri. Ota pois levyltä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoile kylmänä.



2 kommenttia:

  1. Hei!
    Teimme tänään äidin kanssa vastaavaa mutta gluteenittomana. Ohje löytyy Vuohelan herkun karkea riisijauho -pussin kyljestä jos haluat kokeilla. On tosi hyvää ja säilyy jääkaapissa useamman päivän! Terveisin, Simin serkku Katri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri kommentista! <3 Kiva kuulla, että sellainen on löytynyt! Olen tainnut sen itsekin joskus bongata, mutta en ole vielä testannut. Maissijauhoja on pitänyt myös kokeilla gluteenittomaan vispipuuroon. :)

      Poista