maanantai 26. tammikuuta 2015

Tomaatti-mozzarellapiirakka


Hei hei!

Kirsikkatomaatit ovat suuri heikkouteni. Voisin ostaa niitä vaikka lauantaikarkeiksi! Maku vain paranee entisestään yhdistettynä mozzarellan kanssa.Tomaatti-mozzarella-piirakka on siis minun mielestäni yksi maailman parhaista suolaisista piirakoista. Tässä yksi hyvä Yhteishyvässä julkaistu ohje:

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja

1 dl perunasosejauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vaihtoehtoisesti vehnäjauhoja, jos ei tee gluteenitonta)
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
n. 3 rkl vettä

Täyte

150 g mozzarellaa
3 tomaattia (tai kirsikkatomaatteja sopiva määrä)
ripaus mustapippuria
3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 munaa
2 dl ruokakermaa
3 rkl vihreää pestoa

1. Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Etenkin gluteenittoman taikinan kanssa suosittelen käyttämään apuna gluteenittomia jauhoja taikinan levityksessä. Esipaista pohjaa 200 asteessa alatasossa noin 8 minuuttia.

2. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Asettele limittäin esipaistetun pohjan päälle. Lisää basilika ja pippuri.

3. Sekoita munat, kerma ja pesto keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa alatasossa noin 25 minuuttia. Suosittelen haaleana tarjoamista, ei ainakaan ihan kuumana! Maut tulevat paremmin esille haaleana. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti