torstai 30. heinäkuuta 2015

Tomaatti-vuohenjuustokeitto


Hyvää heinäkuun tokavikaa päivää!

Kyllä, melko hurjaa - kesä on pian ohi! Yritin äsken kiireisesti kerätä kaikkia ohjeita talteen, mitä haluan tehdä vielä kesän aikana - käytännössä siis niitä ohjeita, joihin käytetään tuoreita marjoja. Kiire tulee. Toivottavasti käy paljon vieraita! ;)

Tänään ei kuitenkaan ole leivottu vaan tehty ruokaa! Olen suuri tomaattien ystävä - voisin ostaa viikonlopun karkkipussiksi rasian kirsikkatomaatteja, koska ne vaan ovat niin hyviä! Tänään tein tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Ohjeen olen vuosia sitten bongannut jostain fondien mainoslehdestä. Hyvää oli!

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

500 g tomaattimurskaa (käytin yrtti-maustettua)
2 dl vettä
1 valkosipulin kynsi
basilikan lehtiä oman maun mukaan (itse käytin ainakin puoli puskaa :))
1½ rkl sokeria
2 rkl vasikanfondia
50 g vuohenjuustoa
50 g voita


1. Kuumenna tomaattimurska ja vesi. Lisää valkosipulin kynsi leikattuna pieneksi. Keitä noin 20 min.

2. Lisää joukkoon hienonnetut basilikanlehdet, sokeri ja fondi. Lopuksi lisää vuohenjuusto.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoa leivän kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti